De instellingen van geïndexeerde kosten en opbrengsten kunnen beheert worden door op 'geïndexeerde kosten en opbrengsten' te klikken in de stamgegevens.

Figuur 1: Geïndexeerde kosten en opbrengsten

Dit scherm geeft u de kans om de standaard index serie voor elke willekeurige lijn in de financiële structuur in te stelling. Als een gebruiker de indexatie aanzet, dan zullen de standaardinstellingen automatisch worden ingevuld in de velden die gerelateerd zijn tot de indexatie.

Aan de linkerkant van het scherm staat de financiële structuur. Een standaardinstelling kan ingesteld worden op de laagste lijn van de structuur. Een rij wordt bewerkbaar door dubbel te klikken op deze rij, de velden die u kunt wijzigen worden zichtbaar. De tweede tabel laat u de index zien die voor die rij van toepassing is. U kunt elke index serie kiezen die is gemaakt in de scenario-instellingen. Als er geen standaard index series beschikbaar zijn, dan komt er 'niet van toepassing' te staan. Dit betekend dat de er geen standaard wordt ingesteld voor die lijn in het geval dat de gebruiker indexatie aanzet.

De derde tabel bepaald wat de einddatum van de indexatie is. U kunt deze einddatum instellen door een standaard activiteit of mijlpaal die beschikbaar is in het planning scherm van de stamgegevems.

Geïndexeerde kosten en opbrengsten worden gebruikt op de volgende plekken:

• Als een gebruiker de indexatie aanzet op een financieel element met een standaard indexatie die van toepassing is, dan worden de volgende velden ingevuld (zie fig. 2):
    • Start datum: zal altijd de refeer datum zijn voor de standaard instelling. Als er geen standaard instelling is, dan wordt de datum van vandaag gehanteerd.
    • Einddatum: Laat de standaard instelling van de datum zien die is gekozen onder de 'geïndexeerd tot' rij.
    • Index series: Laat de standaard index series instellingen zien.

Figuur 2: Indexatie met standaard instellingen