Via de boomstructuur aan de linkerzijde van het scherm is het mogelijk door de functionaliteiten te navigeren. Door een functionaliteit te selecteren, wordt deze geactiveerd. Afhankelijk van de gekozen functionaliteit is een aantal menuopties mogelijk waarmee bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Deze opties zijn te activeren via de knoppenbalk, of door het menu dat geactiveerd wordt met behulp van de rechter muisknop. De volgende standaard menuopties zijn aanwezig in Reaforce Beheer:

• Toevoegen - voegt een nieuw item toe aan de lijst rechts op het scherm
  • Wijzigen – wijzigt het geselecteerde item rechts op het scherm
  • Exporteren - bewaart de lijst rechts op het scherm in een tekstbestand
  • Verwijderen - verwijdert het geselecteerde item rechts op het scherm
  • Eigenschappen - vraagt de eigenschappen op van het geselecteerde item (opent dialoog)
  • Help – toegang tot de Reaforce Beheer infoscherm

Alle dialogen in de applicatie hebben dezelfde opbouw. De knoppen ‘OK’ en ‘Annuleren’ komen overal terug. Met de keuze ‘Annuleren’ worden alle gewijzigde velden niet bewaard. Bij ‘OK’ worden wijzigingen wel bewaard.