De cashflowplanning toont alle kosten en opbrengsten in de tijd. In eerste instantie wordt de cashflow ingesteld op basis van defaults die aan de planning zijn gekoppeld. U kunt de cashflow van alle individuele rijen aanpassen, behalve (sub) totalen.

In de eerste kolom wordt de financiële structuur weergegeven, in de tweede kolom staan alle totaalbedragen van de kosten en opbrengsten en hiernaast staat een tijdlijn. Door op de tijdlijn te klikken kun je deze uitklappen tot kwartalen en/of maanden. Door op een kostregel te klikken dat op het laagste niveau staat wordt het detailscherm voor de cashflow geopend met de huidige cashflow planning methode. Aan de rechter bovenkant van dit scherm kun je de planningsmethode wijzigen voor de geselecteerde kostregel.

Lees meer over Planning methoden hier.

Exporteren naar excel

Door te klikken op de 'exporteer naar excel' knop, deze staat voor de zoek rij functie rechtsboven het scherm. Een excel document zal worden aangemaakt met alle data van het scenario.

Zoek rij

Het zoeken voor een specifieke rij in de cash flow planning is mogelijk door te klikken in de zoekbalk rechtsboven in het scherm. Hier kunt u de letters invullen die te maken hebben met de door u gezochte rij, suggesties zullen laten zien worden waarnaar u mogelijk opzoek bent (figuur 2). Nadat u de door u gewenste rij ziet verschijnen in de zoekbalk kunt u hier op klikken en wordt u direct naar die rij toegestuurd door het scherm.

Figuur 1: Cash flow planning

Figuur 2: Zoek rij