Via Applicatie-instellingen - Gebruikersgegevens - Gebruikers kunnen gebruikers beheerd worden.

Figuur 1.  Gebruikers

Het scherm toont het overzicht met alle gebruikers in een tabel. Standaard worden alleen de actieve gebruikers getoond.

Door het klikken op de 'Toon inactieve gebruikers' worden ook de inactieve gebruikers getoond in de tabel. De 'Actief' kolom in tabel toont of een gebruiker actief of inactief is.

Het is mogelijk om een gebruiker toe te voegen door op de Toevoegen button te klikken. Een nieuwe invoerregel verschijnt in de tabel, waarna de volgende gegevens over de gebruiker ingevoegd moeten worden:

1. Gebruikersnaam: Account van de gebruiker die gebruikt wordt om in te loggen in het systeem
  2. Voornaam: voornaam van de gebruiker
  3. Achternaam: achternaam van de gebruiker
  4. E-mailadres: het e-mailadres van de gebruiker (mag afwijken van de gebruikersnaam).

Nadat het invullen van genoemde gebruikersgegevens kan de regel opgeslagen worden door het klikken op het vinkje achter de regel. De gebruiker is nu toegevoegd en verschijnt in de tabel.

Door het aanvinken van het vakje voor een gebruikersnaam verschijnt een actiebalk op het scherm. Met behulp van deze actiebalk kan een gebruiker inactief gezet worden. De gebruiker heeft dan geen toegang meer tot de applicatie.

Let op: het wijzigen of toevoegen van gebruikers is veelal beperkt tot de administrator rol.