Vastgoedcategorieën worden beheerd via het 'Vastgoedcategorieën' onderdeel in de sectie Stamgegevens.

Figuur 1: Vastgoedcategorieën

Een vastgoedcategorie kan toegevoegd worden door het klikken op het 'Naam' veld in de eerste regel van de tabel. Optioneel kan er een beschrijving van de categorie toegevoegd worden.

Een vastgoedcategorie kan gewijzigd worden door het dubbelklikken op de categorienaam. Hierdoor is de regel te wijzigen en kunnen veranderingen aangebracht worden aan de naam en omschrijving.

Een vastgoedcategorie kan verwijderd worden door het aanvinken van het vakje voor de categorienaam. Hierdoor verschijnt een actiebalk onderin het scherm. Door het klikken op verwijderen wordt de categorie verwijderd.

Vastgoedcategorieën worden op de volgende plekken in de applicatie gebruikt:

• Bij het toevoegen van een vastgoedtype in de applicatie-instellingen moet er een vastgoedcategorie gekozen worden waartoe het vastgoedtype behoort.
  • De presets zijn gesorteerd op vastgoedcategorie.
  • Bij het toevoegen van een object aan het bouwprogramma moet er een vastgoedtype gekozen worden. Deze types zijn gegroepeerd op vastgoedcategorie.
  • Het bouwprogramma op het scenario-dashboard is samengevat gebaseerd op vastgoedcategorieën.