Het portefeuille overzicht is het eerste scherm bij het openen van de applicatie. Hier bevinden zich alle projecten en kun je tevens nieuwe projecten aanmaken. Projecten kunnen als tegels of in een lijst bekeken worden. Bij het klikken van een project word je direct genavigeerd naar het master scenario.

Je portefeuille kan meerdere projecten hebben en een project kan meerdere scenario's hebben. De algemene structuur binnen de applicatie is dus als volgt:

1. Portefeuille
  2. Project
  3. Scenario

De gelaagde structuur zorgt voor verschillende functionaliteiten en pagina's per niveau, het is dus afhankelijk van waar je je binnen de applicatie bevindt om bepaalde acties te kunnen uitvoeren. Help en Instellingen zijn bereikbaar op elk niveau van de applicatie.

Figuur 1: Portfolio & algemeen applicatie overzicht

1. Applicatie header
    De titel van de applicatie bevindt zich links van de header. Gebruikersinstellingen zijn te vinden aan de rechterkant. Instellingen zoals taal, datum- en getallenformaten zijn hier te vinden. Ook vind je hier je gebruikersnaam, meer informatie over de applicatie en kun je uitloggen via dit menu.

2. Zij (linker) menu
    Het linker menu is de meest gebruikelijke manier om door de applicatie te navigeren. De opties in het menu variëren afhankelijk van op welk niveau je je bevindt (context gevoelig). De pijlen aan de onderkant geeft gebruikers de mogelijkheid om het menu in- en uit te klappen zodat alleen iconen nog zichtbaar zijn. Een andere optie is om met behulp van handmatig slepen het menu op gewenste breedte te zetten.

3. Pagina header
    De witte header bevat het kruimelpad en titel van de geselecteerde pagina. Hoofd functionaliteiten van de pagina staan rechts van deze header. Afhankelijk van de pagina waar je je op bevindt, kunnen functionaliteiten verschillen en staat er waarbij nodig, een knop voor extra informatie.

4. Secundaire functionaliteiten
    Secundaire functionaliteiten staan onder de pagina header. Deze ruimte is gereserveerd voor bijvoorbeeld verschillende opties om content te bekijken, pagina nummers en andere overige functionaliteiten.

5. Content
    Pagina content wordt weergegeven in deze ruimte. In dit geval staan er drie projecten weergegeven. Elk project bevat een afbeelding, titel, laatst gewijzigd datum en het master scenario. Bij het klikken van een project word je naar het master scenario geleidt.

6. Ondersteuning
    Op de ondersteuning pagina kun je de Reasult Project manual openen, een persoonlijke demo van de applicatie aanvragen of een snelle tour starten.

7. Instellingen
    Deze instellingen zijn toegepast over de gehele applicatie. Alle stam, gebruikers- en systeem gegevens worden hier beheerd. Bij het eerste gebruik van de applicatie zijn standaard gegevens van te voren alvast toegevoegd. Sommige gegevens kunnen nog gespecificeerd worden per scenario.