Planning instellingen kunnen beheert worden door te klikken op 'standaardplanning' in de stamgegevens.

Figuur 1: Planning

Als u geklikt heeft op 'standaardplanning' opent er een pagina met twee tabellen, tabel 1 bestaande uit de standaard activiteiten en tabel 2 bestaande uit bestaande mijlpalen.

Standaard activiteiten kunnen beheert worden in het eerste tabel. U kun hier een standaard activiteit toevoegen door de volgende invoervelden in te vullen in de eerste rij van het tabel:

1. Naam: Naam van de activiteit

2. Looptijd: Duur van uw activiteit

3. Periode: Selecteer een periode, bijvoorbeeld: dag, maand, kwartaal of jaar.

Door op het oranje vinkje te klikken, zal het worden toegevoegd aan de tabel. U kunt standaard activiteiten bewerken door dubbel te klikken op de standaard activiteit. Sla uw wijzigen op door op het oranje vinkje te klikken. De volgorde van de standaard activiteiten in het tabel zal op dezelfde volgorde getoond worden in het model voor het creëren van een planning.

U kunt de volgorde wijzigen door de standaard activiteiten naar boven of beneden te verplaatsen in de tabel. U kunt dit doen door te klikken op het aanvink vakje die voor de standaard activiteit staat die u wilt verplaatsen. Er verschijnt een actie bar onder aan uw scherm. In de actie bar kunt u op 'omhoog' of 'omlaag' klikken om zo de voor u gewenste volgorde van uw standaard activiteiten te kunnen creëren. Afgezien van het verplaatsen van standaard activiteiten kunt u ook activiteiten kopiëren en verwijderen dit kunt u doen in dezelfde actie bar als het 'omhoog' en 'omlaag' verplaatsen.

Er is altijd 1 'basis activiteit' beschikbaar in het tabel, dit is te zien door de informatie icoon achter de naam van de activiteit. Deze basis activiteit wordt gebruikt om de standaard mijlpaal in te stellen en wordt gebruikt in de applicatie wanneer er voor het eerst op 'planning aanmaken' geklikt wordt. Om die reden kan deze activiteit nooit verwijderd worden uit de tabel.

Standaard mijlpalen kunnen beheert worden in het tweede tabel. U kunt standaard mijlpalen toevoegen door de volgende velden in te vullen in de eerste rij van de tabel:

1. Naam: Naam van de mijlpaal

2. Offset: Bepaal de offset in vergelijking tot de basis activiteit

3. Periode: Selecteer een periode, zoals dag, maand, kwartaal of jaar

4. Offset type: bepaal of u de mijlpaal voor of na de offset datum wilt hebben

5. Offset datum: Selecteer de gewenste offset datum. U kunt kiezen tussen de start of de basis activiteit of het einde van             de basis activiteit.

Door te klikken op het oranje vinkje zal het toegevoegd worden aan de tabel.

U kunt de standaard mijlpaal bewerken door dubbel te klikken op de standaard mijlpaal. Nu kunt u de velden bewerken van de standaard mijlpaal. Sla de wijzigen op door op het oranje vinkje te klikken.

U kunt ook standaard mijlpalen kopiëren en verwijderen of verplaatsen. Dit kunt u doen door op het aanvink vakje te klikken dat voor de mijlpaal staat. Er zal een actie bar naar voren komen onder in het scherm. In deze actie bar kunt u de optie 'kopieer' of 'verwijder' aanklikken tevens staat hier ook 'omhoog' en 'omlaag' voor het verplaatsen.

Planning standaarden worden gebruikt op de volgende plekken in de applicatie:

• Altijd wanneer een gebruiker een aanvankelijke planning, de standaard activiteiten worden getoond in een model
    • als een gebruiker een planning aanmaakt die gebaseerd is op standaarden, dan hoeft de gebruiker alleen maar de start en eind datum van de standaard activiteit in te vullen.
  • Wanner de planning gemaakt is, dan worden de standaard mijlpalen automatisch ingevuld door de offset gebaseerd op de basis activiteit
  • Standaard activiteiten en mijlpalen worden ook beschikbaar op de volgende setting schermen:
    • Cashflow
    • Geïndexeerde kosten & opbrengsten